Coram anno 1950 …

Een rijke historie

Historie

Het ontstaan van de Coram groep gaat terug tot 1950 wanneer de Nederlanders Harrie van Kempen en Henri Nijhuis het bedrijf Tijger Plastics oprichten. Door voor die tijd al innovatieve producten, bijzondere productieprocessen en een goed design te brengen werd Tijger Plastics al snel een enorm succes en een begrip in Nederland.

Coram - van Nederland tot wereldwijd

Door het grote succes van Tijger Plastics werd Nederland al rap te klein. Vanaf 1956 gaan de ondernemers van Kempen en Nijhuis zich dan ook internationaal profileren.

Zij veranderen de naam Tijger in Tiger en beginnen met het oprichten en de acquisitie van nationale en internationale hoogwaardige bedrijven en merken. Ze halen o.a. merken in huis met een zeer rijke historie zoals Sealskin en Geesa, met respectievelijk meer dan 250 jaar en 125 jaar ervaring. Door deze internationale uitbreiding ontstaat de Coram groep zoals we die nu kennen.

Coram – van familiebedrijf tot internationale organisatie

Coram is uitgegroeid tot een internationale en brede organisatie, professioneel in sanitair en plastics. De familie van Kempen is nog steeds 100% eigenaar en als Raad van Bestuur 100% betrokken bij de Coram groep. Samen met de Raad van Commissarissen ondersteunen zij de directie bij verdere uitbreidingsplannen en bewaken zij het succes van Coram waar zij zelf in 1950 aan de basis hebben gestaan.